Νερό, ένα πολύτιμο αγαθό.

Το 70% της γήινης επιφάνειας είναι καλυμμένο με νερό.
Αυτό το ποσοστό μας δείχνει ότι έχουμε πολύ νερό για να το χρησιμοποιήσουμε, αλλά στην πραγματικότητα, το περισσότερο σχεδόν σύνολο του εν λόγω "ύδωρ" είναι αλμυρό νερό .
Μόνο το 3% του νερού που υπάρχει στη Γη είναι πόσιμο νερό !
Και το περισσότερο αυτού του πόσιμου νερού είναι αδύνατο προς εμάς να το πιούμε είτε επειδή είναι αρκετά παγωμένο, διότι βρίσκεται στους πολικούς παγετώνες ή είτε επειδή είναι βαθιά κάτω από το έδαφος .Αυτό λοιπόν που ουσιαστικά "μένει" είναι λιγότερο από το 1% του συνόλου του νερού της γης.
Οι άνθρωποι που ζουν στις ανεπτυγμένες χώρες παίρνουν το καθαρό τρεχούμενο νερό ως δεδομένο . Εμείς κάνουμε μπάνιο και βουρτσίζουμε τα δόντια μας καθημερινώς.Συνεχώς πλένουμε τα πατώματα , τα πιάτα και τα αυτοκίνητα σπαταλώντας πάρα πολύ νερό που άλλες χώρες θέλουν μήνες για να βρουν το νερό που εμείς "χαλάμε" αλόγιστα με τις καθημερινές μας δραστηριότητες . Τα αποτελέσματα της απροσεξίας μας σε μεγάλο ποσοστό είναι η σπατάλη του νερού . Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους : Ο μέσος Ευρωπαίος καταναλώνει 250 λίτρα νερό την ημέρα για προσωπική του χρήση αλλά και για οικιακή χρήση.
Τι πρέπει να κάνουμε εμείς για τα προβλήματα με το νερό ; Οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις ψάχνουν για λύσεις . Μια από τις προτάσεις που τέθηκε ήταν να μετατρέψουμε το θαλασσινό νερό σε πόσιμο νερό . Μια άλλη είναι να ανακυκλώνουμε το νερό που έχει χρησιμοποιηθεί από τα σπίτια, για το πότισμα των γεωργικών καλλιεργειών . Επιπλέον το μολυσμένο νερό θα μπορούσε να καθαριστεί. Φυσικά οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν δράση σχετικά με το ό,τι τα εργοστάσια προκαλούν ρύπανση. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι , εμείς πρέπει να εκτιμήσουμε ό,τι το νερό είναι ένα ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΌ, αλλά ταυτόχρονα και μία περιορισμένη , πηγή !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;