Ζώα υπό εξαφάνιση.


Τόσο στην Ελλάδα αλλά τόσο και σε όλο τον κόσμο, πολλά ζώα κινδυνεύουν να "εξαφανιστούν" λόγω αρκετών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, που φυσικά ο κύριος υπεύθυνος είναι φυσικά ο άνθρωπος ! Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς το προκαλεί ο άνθρωπος... είναι μία ερώτηση που απασχολεί όλους μας , αλλά κάποιοι από τους πιο γνωστούς λόγους είναι :
Η ρύπανση , οι καταστροφές βιοτόπων , η μόλυνση στις θάλασσες, η μείωση της διαθεσιμότητας τροφής, το παράνομο κυνήγι και άλλα . Οι κίνδυνοι είναι δυστυχώς διαφορετικοί για κάθε ζώο που αυτό σημαίνει ότι θα είναι δυσκολότερο να μειωθούν πολλοί , άρα κάποια ζώα θα "εξαφανιστούν" με αποτέλεσμα να διαταραχτεί η τροφική αλυσίδα" ή ακόμη χειρότερα μπορεί να "σπάσει" και να έχουμε πολλά προβλήματα όπως το να εξαφανιστούν και άλλα ζώα ! Γιατί αν σπάσει ένας κρίκος από την αλυσίδα τότε θα διαλυθεί όλο το περιδέραιο έτσι ακριβώς συμβαίνει και στον κόσμο των ζώων αντίστοιχα με την "τροφική αλυσίδα" . Κάποια από τα ζώα που κινδυνεύουν να "εξαφανιστούν" είναι :
Το Κόκκινο ελάφι, το τσακάλι, το δελφίνι, η θαλάσσια χελώνα (Caretta caretta) , ο μαυρόγυπας , το αγριόγιδο, η μεσογειακή φώκια (Monachus monachus), η καφέ αρκούδα και πολλά ακόμη . Γι' αυτό πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ να ΜΗΝ μολύνουμε το περιβάλλον και το Καλοκαίρι που πηγαίνουμε στις παραλίες για μπάνιο να μην ρίχνουμε τα σκουπίδια μέσα στην θάλασσα διότι κάποια ζώα μπορεί να τα καταπιούν με αποτέλεσμα να πεθάνουν και να μειωθεί ο αριθμός του είδους τους .



See you later/Έλενα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;