Ασφαλές διαδίκτυο


"Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που φέτος είναι την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου αποφάσισα να γράψω αυτό άρθρο."
Οι σύγχρονοι τρόποι μαζικής επικοινωνίας εγκυμονούν κινδύνους όταν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως το διαδίκτυο.
Το διαδίκτυο είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να διασκεδάσουμε, να βρούμε πληροφορίες, να επικοινωνήσουμε ευκολότερα και αμεσότερα με συγγενείς και φίλους αλλά και να γνωρίσουμε άλλους πολιτισμούς αλλά και νέα άτομα. Όμως όλα τα προηγούμενα πρέπει να γίνονται εφόσον είμαστε γνώστες στους κινδύνους που μπορεί να κυκλοφορούν σε έναν τέτοιο τόπο, στον οποίο ο καθένας κάνει & λέει ότι θέλει. Στο διαδίκτυο όπως υπάρχουν πολλά ωραία πράγματα έτσι υπάρχουν και επικίνδυνα. Καλό θα είναι να επισκεπτόμαστε ιστοσελίδες που γνωρίζουμε πως είναι ασφαλής και δεν διατρέχουν κινδύνους όπως ιούς, κακόβουλα προγράμματα κ.α γιατί αυτά είναι αίτια για την καταστροφή ή βλάβη του υπολογιστή σας.

Εννοείται πως σε καμία περίπτωση όταν είσαι online, δεν πρέπει να αποκαλύπτεται τα προσωπικά σας στοιχεία σε αγνώστους στο χώρο του διαδικτύου. Με τον όρο προσωπικά στοιχεία εννοώ το τηλέφωνο, τη διεύθυνση του σπιτιού σας, κωδικούς πρόσβασης (για email, πιστωτικές κάρτες, facebook κλπ) και φυσικά το επώνυμό σας. Μην συναντηθείς με κάποιον "φίλο" που απέκτησες στο διαδίκτυο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του internet παραμονεύει εκτός internet. Τα άτομα που μιλάς στο internet πιθανόν είναι πολύ διαφορετικοί στην πραγματικότητα από ότι θέλουν να δείχνουν στο διαδίκτυο. Γι' αυτό μην κάνεις κανένα σχέδιο να τους συναντήσεις από κοντά χωρίς να πάρεις την άδεια των γονιών σου.

Μπορεί να παρασυρθείς και να προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις υβριστική ή προκλητική γλώσσα κατά την συνομιλία σου και ακόμη να προσπαθήσεις να κλέψεις τον κωδικό (password) κάποιου "έτσι για πλάκα". Αυτό όμως δεν είναι αστείο για όποιον το πάθει! Μην καλύπτεσαι πίσω από την ανωνυμία. Είναι ανέντιμο να εφαρμόζεις την "εθιμοτυπία του internet".

Για φαντάσου να στο έκανα εσένα, θα σου άρεσε; Δεν το νομίζω (!)



Κάνε κλικ >>ΕΔΩ<< για να δεις ερωτήσεις σχετικά με το internet που ίσως σε ενδιαφέρουν.
Κάνε κλικ >>ΕΔΩ<< για να δεις quiz (1) σχετικά με το internet.
Κάνε κλικ >>ΕΔΩ<< για να δεις quiz (2) σχετικά με το internet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;