Τα σχολεία άνοιξαν με απεργίες

Καλησπέρα. Το σχολεία άρχισαν...με απεργίες&καταλήψεις. Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να σας χαροποιεί διότι τα μαθήματα αυτά χάνονται και θα αναπληρωθούν.
Για περισσότερα διαβάστε το παρακάτω άρθρο της εφημερίδας "Τα νέα"

Το μάθημα άρχισε με απεργία

Μαζική ήταν η συμμετοχή των καθηγητών στη χθεσινή έναρξη της πρώτης από τις επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ και τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας παρέμειναν κλειστά.
Ωστόσο, διάσταση εκτιμήσεων προκύπτει ανάμεσα στην ΟΛΜΕ και το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα ποσοστά συμμετοχής. Σύμφωνα με την ηγεσία της Ομοσπονδίας των καθηγητών, η συμμετοχή ξεπέρασε το 90% στα περισσότερα σχολεία, ενώ σε ορισμένα έφτασε το 100%. Αυτό το εύρος, κατά τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη, αντικατοπτρίζει την αγανάκτηση και την αποφασιστικότητα που επικρατούν στον κλάδο των καθηγητών. Σε ανακοίνωσή της εξάλλου η ΟΛΜΕ υποστήριξε ότι σε ορισμένες πόλεις, όπως η Κύμη της Εύβοιας και το Καρπενήσι, η Αστυνομία επιχείρησε να συγκεντρώσει στοιχεία των απεργών καθηγητών. Σύμφωνα όμως με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η συμμετοχή στην απεργία κυμάνθηκε σε ποσοστά 72%-73% κατά μέσο όρο, ιδίως σε εκτός μεγάλων αστικών κέντρων περιοχές, όπως η Δράμα, η Εύβοια, η Ευρυτανία, η Λακωνία, η Μεσσηνία κ.ά.
Κρίσιμο σημείο για την πορεία της κινητοποίησης των καθηγητών είναι αν θα κρατηθούν τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής τις επόμενες ημέρες και ιδίως από την ερχόμενη εβδομάδα στην περίπτωση που οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων (ΕΛΜΕ) αποφασίσουν να συνεχιστεί η απεργία. Πάντως, στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης η συμμετοχή στην απεργία (χθες και σήμερα) κατά την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ξεπέρασε το 50%, όμως εκπρόσωποι των ιδιοκτητών έλεγαν ότι σε ελάχιστα ιδιωτικά σχολεία απήργησαν εκπαιδευτικοί.
Αλλο σημείο - κλειδί για την εξέλιξη της απεργίας είναι το αν θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και οι μαθητές, όπως τους κάλεσε να κάνουν τόσο η ΟΛΜΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Χθες καταλήψεις ξεκίνησαν σε μόλις 6 σχολεία της χώρας, ενώ το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καταγράφονται τέτοιες κινητοποιήσεις από μαθητές.
Οι καθηγητές πραγματοποίησαν πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ σήμερα προγραμματίζουν συμβολικές καταλήψεις - διαμαρτυρίες σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και πορεία με μοτοσικλέτες στο κέντρο της Αθήνας που θα ξεκινήσει  στις 6 το απόγευμα από την Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;