Η "σπαζοκεφαλιά" του αιώνα

Καλησπέρα σε όλους, συγγνώμη που άργησα να γράψω νέο άρθρο, αλλά δεν είχα και πολύ χρόνο. Το προηγούμενο Σάββατο πήγα για ψώνια σε γνωστό εμπορικό κέντρο. Εκεί είχαν φτιάξει ένα "κιόσκι" και έκαναν κάτι σαν αγώνα για το ποιός θα λύσει πιο γρήγορα, τον κύβο του Rubik -ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο-. 
Ήταν φανταστικό να βλέπεις παιδάκια μικρής ηλικίας να τον λύνουν σε μόλις ένα λεπτό!
Όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι ο κύβος αυτός και πως προέκυψε; Αν όχι τότε πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο (από το Wikipedia) που θα σας λύσει κάθε απορία για αυτή την τρομερή σπαζοκεφαλιά.
"Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι τρισδιάστατο μηχανικό παζλ. Επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ. Έως τον Ιανουάριο του 2009, 350 εκατομμύρια κύβοι έχουν πουληθεί παγκοσμίως κάνοντας τον το καλύτερο παιχνίδι παζλ σε πωλήσεις παγκοσμίως. Ευρέως θεωρείται το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι στον κόσμο.


Σε έναν κλασσικό κύβο του Ρούμπικ κάθε μία από τις έξι έδρες καλύπτεται από εννιά αυτοκόλλητα με έξι χρώματα (παραδοσιακά λευκό,κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί). Ένας μηχανισμός περιστροφής επιτρέπει σε κάθε έδρα να περιστρέφεται ανεξάρτητα από τις άλλες, με αποτέλεσμα να συγχέονται τα χρώματα. Για να λυθεί το παζλ, πρέπει κάθε έδρα του κύβου να αποτελείται αποκλειστικά από αυτοκόλλητα του ίδιου χρώματος. Διάφορα άλλα παζλ έχουν παραχθεί με διαφορετικό αριθμό αυτοκολλήτων, όχι όλα από τον Ρούμπικ. Η αρχική 3×3×3 εκδοχή του κύβου γιόρτασε την τριακοστή επέτειο της το 2010."
Όλοι έχουμε προσπαθήσει να τον λύσουμε ή τον λύσαμε τελικά μετά από διάφορες δοκιμές... ο ανταγωνισμός όμως είναι στην ταχύτητα! Ο πιο γρήγορος νικάει.

ASAP,
Έλενα:)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;