Body Piercing: Τι κινδύνους εγκυμονεί η νέα μόδα



Καλό μήνα καταρχάς! Συγγνώμη που είχα να γράψω καιρό αλλά γράφω πολλά διαγωνίσματα όπως και εσείς, φαντάζομαι οπότε καταλαβαίνεται...


Το θέμα των piercing μας απασχολεί όλους το τελευταίο διάστημα οπότε έψαξα και βρήκα ένα άθρο στο internet από το 
http://www.infokids.gr/ που μας πληροφορεί για τους κινδύνους αλλά και για το τι πρέπει να προσέξετε. Αν ποτέ θέλασατε ή θέλετε να κάνετε piercing πρέπει να το διάβασετε.
Το piercing, το τρύπημα δήλαδή των αυτιών, ανέκαθεν αποτελούσε χαρακτηριστικό γνώρισμα του εφηβικού στιλ αλλά και αμφιλεγόμενο ζήτημα που οδηγούσε σε ένταση τις σχέσεις γονέων και εφήβων. Οι έφηβοι θεωρούν ότι το piercing είναι ένας τρόπος να ξεχωρίζουν και να κερδίσουν τις εντυπώσεις στις παρέες των συνομηλίκων ενώ για κάποιους άλλους είναι ένα πρωτότυπος τρόπος έκφρασης. Το τρύπημα των αυτιών είναι μια κοινώς αποδεκτή πρακτική, τα τελευταία χρόνια όμως, παρατηρείται η τάση των εφήβων να υποβάλλονται στην επώδυνη διαδικασία τρυπήματος διαφόρων σημείων του σώματός τους όπως τα φρύδια, το άνω και κάτω χείλος, το μάγουλο, τον αφαλό, την γλώσσα κ.ά. Οι γονείς με το πέρασμα των χρόνων, προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα και εν πολλοίς αποδέχθηκαν και σε κάποιο βαθμό στήριξαν την επιλογή των παιδιών τους να κάνουν piercing. Η μόδα όμως, του body piercing, τους βρίσκει κάθετα αντίθετους με όσες πρακτικές επεμβαίνουν στο σώμα και αλλοιώνουν σε κάποιο βαθμό την εμφάνισή του, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία που σε πολλές περιπτώσεις είναι και μη αναστρέψιμοι. Κι αν όλα αυτά φαντάζουν για τους εφήβους υπερβολικά και κινδυνολογίες που αποσκοπούν μόνο στο να τους αποτρέψουν από το να τρυπήσουν κάποιο σημείο του σώματός τους, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους κινδύνους που πράγματι κρύβει το body piercing.
Ποιες είναι οι παρενέργειες του Body Piercing
Από τη στιγμή που θα τρυπήσετε κάποιο σημείο είναι αναμενόμενος κάποιος ερεθισμός στην ευρύτερη περιοχή που διαρκεί περίπου τρεις ημέρες. Aν το σημείο εξακολουθεί να είναι κόκκινο και πρησμένο, αν τρέχει υγρό ή πύον ή αν παρατηρείται έντονος πόνος μετά τις πρώτες μέρες, θα πρέπει να αφαιρέσετε το σκουλαρίκι και να επισκεφτείτε άμεσα ένα δερματολόγο. Μια από τις συχνότερες παρενέργειες του piercing είναι οι μολύνσεις που ενδεχομένως να προκληθούν. Τέτοιου είδους μολύνσεις προκαλούνται από μικρόβια που εισχωρούν στο δέρμα με το τρύπημα που οφείλονται κυρίως στη χρήση μη αποστειρωμένων εργαλείων. Η μόλυνση μπορεί να είναι τοπική στο σημείο που πραγματοποιήθηκε το τρύπημα ενώ στην πιο ακραία περίπτωση δεν αποκλείεται να μολυνθεί ολόκληρο τμήμα του δέρματος ή κάποιο ζωτικό όργανο. H συχνότητα εμφάνισης μιας μόλυνσης βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με το σημείο στο οποίο πραγματοποιείται το τρύπημα
Οι αλλεργίες ώς συνέπεια της αλλεργικής αντίδρασης στα μέταλλα των κοσμημάτων σώματος είναι ακόμα μια δυσάρεστη συνέπεια. Πολλά από τα κοσμήματα σώματος που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι καθαρά μέταλλα όπως ασήμι ή χρυσός αλλά αντιθέτως αποτελούν κράματα χαμηλής ποιότητας μετάλλων.
Καλό θα ήταν να αποφύγετε τη διαδικασία εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα καθώς υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν στο σημείο υπερτροφικές ουλές που εκτός από αντιαισθητικές είναι και εν δυνάμει εστία μολύνσεων για το δέρμα.
Τι πρέπει να προσέξετε πριν και μετά το Body Piercing
Αν παρ” ολ” αυτά έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε στο τρύπημα κάποιου σημείου του σώματός σας ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες για να μην έρθετε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις.
Σε καμία περίπτωση, μην επιχειρήσετε να τρυπήσετε οποιοδήποτε σημείο του σώματος σας σε κάποιο πλανόδιο πωλητή κοσμημάτων ή εμπιστευτείτε την τύχη του σώματος τους σε κάποιο φίλο που επιμένει ότι γνωρίζει πολύ καλά την τεχνική. Επιλέξτε κάποιο από τα εγκεκριμμένα studio piercing και tattoo που φέρει το σήμα της Stigma Skin Society (Iνστιτούτο Έρευνας και Διάδοσης της Tέχνης της Δερματοστιξίας).
Ζητήστε και ελέγξτε εάν χρησιμοποιούνται αποστειρωμένες βελόνες μίας χρήσης. Πριν σας βάλουν το σκουλαρίκι, ρωτήστε τι ποιότητας είναι και εάν σας δίνεται η δυνατότητα επιλογής επιλέξτε κάποιο από τιτάνιο.
Πρέπει να απολυμαίνετε με αντισηπτικό την περιοχή του τρυπήματος τουλάχιστον τρεις φορές ημερησίως ενώ το πρώτο σκουλαρίκι που θα βάλετε στην τρύπα πρέπει να το κρατήσετε στο ίδιο σημείο χωρίς να το αντικαταστήσετε για τρεις μήνες.

Το άρθρο ανήκει στο: http://www.infokids.gr/


Σχόλια

  1. Σε βραβεύω με το βραβείο Liebsten Award! Πήγαινε στο blog μου για να δεις τους κανόνες ~> stardollalagreco.blogspot.com

    Εύα / Stardoll Ala Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

❣ Please feel free to leave any comment or feedback on this blog ❣
Πως σου φάνηκε το άρθρο;
Άφησε ένα σχόλιο! Με βοηθά να συνεχίζω να γράφω!
(Γνώμη, απόψεις. ιδέες, βελτιώσεις, παρατηρήσεις, απορίες!)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;