3 λόγοι που προκαλούν πονοκέφαλο


Τρεις λόγοι που ούτε εγώ τους ήξερα μέχρι που τους διάβασα στο αγαπημένο μου missbloom.gr και αντέγραψα το άρθρο γιατί ο πονοκέφαλος είναι πολύ συχνός σε όλους μας και όμως μπορεί να προκληθεί από τους πιο περίεργους τρόπους.
Διαβάστε το άρθρο του missbloom για να είστε ενημερωμένοι..





1. Οι έντονες οσμές


Οι έντονες μυρωδιές, ακόμη και οι ευχάριστες, προκαλούν σε πολλούς ημικρανίες. Δεν είναι 

σαφές γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά ίσως οι οσμές να ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα. Οι συνήθεις ύποπτοι είναι η μπογιά, η σκόνη, τα αρώματα και ορισμένα είδη λουλουδιών.

2. Τα αξεσουάρ μαλλιών

Το πώς μαζεύεις τα μαλλιά σου μπορεί να επηρεάζει και το κεφάλι σου. Η σφιχτή αλογοουρά ενδέχεται να καταπονεί το συνεκτικό ιστό στο τριχωτό, δημιουργώντας πονοκέφαλο. Οι στέκες, τα λαστιχάκια και τα στενά καπέλα είναι πιθανοί ένοχοι. Εάν αυτή είναι η αιτία του πονοκεφάλου σου, θα νιώσεις γρήγορη ανακούφιση όταν αφήσεις τα μαλλιά σου ελεύθερα.

3. Η κακή στάση του σώματος

Δε χρειάζεται να ιδρώσεις για να προκαλέσεις πίεση στο κεφάλι και στους μυς του αυχένα. Το ίδιο κάνεις αν κάθεσαι καμπουριάζοντας στο γραφείο σου. Συνηθισμένες μορφές κακής στάσης είναι το καμπούριασμα των ώμων, η χρήση καρέκλας χωρίς πλάτη, η χρήση οθόνης που είναι τοποθετημένη πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά και η στήριξη του ακουστικού ανάμεσα στο αφτί και στον ώμο. 




Πηγή άρθρου: http://www.missbloom.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;