5+1 ιδέες για ένα ξέγνοιαστο τετραήμερο!

Σήμερα (21 Μαρίου) είναι η πρώτη μέρα της Άνοιξης Ως ισημερία αναφέρεται η στιγμή κατά την οποία ο Ήλιος διασχίζει τον ουράνιο ισημερινό. Στη συγκεκριμένη στιγμή Ήλιος μεσουρανεί κατακόρυφα στον ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές ετησίως (περ. στις 20 Μαρτίου και 22 Σεπτέμβριου). Σε αυτό το σημείο η παρέκκλιση του άξονα της γης είναι μηδενική προς τον ήλιο. 
Αυτό είναι το doodle της Google για σήμερα! Πανέμορφο,ε;*-*

Τώρα στο θέμα μας που είναι το υπέροχο τετραήμερο που ξεκινάει από αύριο (Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα-Τρίτη). Θα σας παρουσιάσω κάποιες ιδέες που σκέφτηκα για να περάσετε δημιουργικά αυτές τις μέρες ιδιαίτερα για εσάς που δεν θα πάτε πουθενά και θα μείνετε σπίτια σας.. μην ανησυχήσετε. Ποιος σας είπε ότι δεν μπορείτε να περάσετε εξίσου καλά και στο σπιτάκι σας; Εγώ είμαι εδώ για να σας αποδείξω πως υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που μπορείτε να κάνετε:)

Tip no1- "Με το διάβασμα, τι γίνεται?"

Το πρώτο που προτείνω είναι να κάνετε τις εργασίες σας και τα μαθήματα για την Τετάρτη από το Σάββατο, ώστε τις υπόλοιπες 3 μέρες να μην αγχωθείτε και να μην τα αφήσετε την τελευταία στιγμή. 'Ντάξει όμως αν έχετε πολλά να κάνετε τότε καλύτερα να μοιράσετε τον χρόνο σας σωστά και να διαβάσετε όπως εσείς νομίζετε αρκεί όμως να προλάβεται :p


Tip no2- "Βόλτα!"
Βγείτε μια βόλτα με τους φίλους σας ή κανονίστε να πάτε μαζί σε ένα κέντρο bowling ή σε ένα λούνα πάρκ. Ποτέ δεν είμαστε μικροί για τα πάρκα διασκέδασης. Άλλωστε όπως είπαμε μπήκε και επίσημα η Άνοιξη! Αν δεν μπορείτε να πάτε με φίλους/ες σας τότε απλά κάνε έναν περίπατο στο κοντινό πάρκο της γειτονιάς σου!
Tip no3- "Ταινιούλα στο σπίτι"
Φώναξε 2-3 φίλες σου ή μια φίλη/ξαδέρφη σου αγοράστε μια ταινία από το κοντινό video club ή δείτε αν παίζει καμια αξιόλογη στην TV, Αγοράστε ή φτιάξτε μόνες σας pop corn και αράξτε στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου (ανάλογα που έχετε τηλεόραση:ρ).




Tip no4- "Ποδήλατο!"
Οι Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για ποδήλατο! Γιατί τον Χειμώνα κάνει κρύο και βρέχει ενώ το Καλοκαίρι έχει αφόρητη ζέστη με αποτέλεσμα να εξαντλήσε... Οπότε πάρε το ποδήλατό σου και κάνε βόλτες στα σοκάκια της γειτονιάς ή στο πάρκο (αν η πόλη σου διαθέτει ποδηλατόδρομο ακόμα καλύτερα).
Αν πάτε στο χωριό σας γυρίσε με το ποδήλατο το χωριό ή αν διαθέτετε μεγάλη αυλή δεν χρειάζεται να βγεις καν έξω από τον χώρο του σπιτιού σας! Με το ποδήλατο συνδυάζεις γυμναστική και διασκέδαση :D 

Tip no5-"Περιποίηση"
Περιποιήσου τον εαυτό σου όπως του αξίζει! Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, φρόντισε τα μαλλιά σου πηγαίνοντας στο κομμωτήριο ή κάνοντας κάποιο ιδιαίτερο χτένισμα, κάνε μανικιούρ και γενικά όλα αυτά που δεν σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις καθημερινά.  


Tip no6-"Όμορφες δημιουργίες"

Δημιούργησε! Αυτή η λέξη  κρύβει τόσα πολλά.. Μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα στο τετραήμερο από το να φτιάξεις fimo, να ψήσεις κουλουράκια μέχρι να φτιάξεις στον υπολογιστή ένα CD με όλα τα αγαπημένα σου hits! SUPER. 




Αν ακολουθήσεις μερικές ή και όλες από τις ιδέες μου, δε νομίζω να υπάρξει στιγμή βαρεμάρας 
μέσα στο τετραήμερό σου.  Ελπίζω να σας βοήθησα & please μην αντιγράψετε το άρθρο γιατί μου πήρε αρκετή ώρα να το σκεφτώ και να το δημοσιεύσω. Ευχαριστώ:')

Θα τα πούμε από την άλλη 'βδομάδα ξανά γιατί θα λείπω!
Καλά να περάσετε το τετραήμερο!
Φιλιά πολλά, Μαρία:) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;