Keep moving

Θες να αρχίσεις κάτι νέο και ταυτόχρονα να κάνεις και γυμναστική; Η λύση είναι: Χ Ο Ρ Ο Σ. 
Να 3 διαφορετικά είδη χορών που μπορείς να ξεκινήσεις να μαθαίνεις σε κάποια σχολή!
Μάθε τα βασικά από αυτό το άρθρο και άρχισε αυτό που σ'αρέσει περισσότερο:)

A. Μπαλέτο
Όταν το μπαλέτο πρωτο-ξεκίνησε στην Ιταλία τον 15ο αιώνα δεν ήταν αυτός ο επαγγελματικός χορός που είναι και σήμερα. Παραστάσεις μπαλέτου δίνονταν σε βασιλικές γιορτές για να ευχαριστήσουν τους βασιλιάδες και τις βασίλισσες. Οι χορευτές ήταν μέλη του βασιλείου. 

Η πρώτη επαγγελματική σχολή μπαλέτου άρχισε 400 χρόνια πριν από τον βασιλιά Λούη XIV της Γαλλίας. Ο βασιλιάς είχε πει πως ήταν ένας πολύ καλός χορευτής.

Το μπαλέτο δεν είναι εύκολο να το μάθεις. Οι χορευτές θα πρέπει να ισορροπούν στις μύτες των ποδιών τους, χρησιμοποιώντας ειδικά παπούτσια που τους βοηθούν (ποέν'τ'). Κάθε κίνηση απαιτεί φοβερή τεχνική και οι χορευτές ξοδεύουν πολλές ώρες τη μέρα κάνοντας πραχτική διάφορες τεχνικές του μπαλέτου.

Κατά την διάρκεια των χρόνων πάρα πολλά κορίτσια ονειρεύονται να γίνουν μπαλαρίνες. Τα τελευταία χρόνια βέβαια υπήρχε σημαντική αύξηση στον αριθμό των αγοριών που μαθαίνουν επίσης μπαλέτο. Αυτό ίσως οφείλεται και στην ταινία Billy Eliot η οποία ήταν σχετικά με ένα αγόρι που ήθελε να γίνει χορευτής μπαλέτου. Αλλά δεν απολαμβάνουν μόνο οι χορευτές το μπαλέτο. Σε πολλούς ανθρώπους σε όλο το κόσμο αρέσει να παρακολουθούν την ομορφιά και την χάρη του κλασσικού μπαλέτου. 

Β. Καποέιρα
Αν ποτέ παρακολουθήσεις ανθρώπους να κάνουν capoeira δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου! Ο ήχος παράξενης μουσικής σε συνδυασμό με τα ακροβατικά που κάνουν...είναι απίστευτο! Αυτός ο συνδυασμός χορού και πολεμικής τέχνης προέρχεται από την Βραζιλία και ήδη είναι πολύ δημοφιλές σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Το Καποέιρα αναπτύχθηκε από τους Σλάβους που μεταφέρθηκαν από την Βραζιλία στην Αφρική χιλιάδες χρόνια πριν. ήθελαν να παλεύσουν για την ελευθερία τους αλλά δεν τους επιτρεπόταν να κάνουν οποιαδήποτε μορφή πολεμικής τέχνης. Έτσι αυτοί αποφάσισαν ότι θα έκαναν έναν συνδυασμό από πολεμικές κινήσεις μαζί με παραδοσιακούς Αφρικανικούς ρυθμούς και τραγούδια, δημιουργώντας κάτι που θα έμοιαζε με χορό.

Η μουσική παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα και την αίσθηση του χορού. Επίσης κάποια παράξενα μουσική όργανα χρησιμοποιούνται επίσης. 
Οι άνθρωποι που κάνουν καποέιρα λένε ότι η αίσθηση της φιλίας και την ομαδικότητας τους δίνει ξεχωριστή ενέργεια και τους καθιστά ικανό να κάνουν κινήσεις που δεν πίστευαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι! Αλλά φυσικά αυτοί που θα αποφασίσουν ότι θέλουν να κάνουν καποέιρα πρέπει να ξέρουν ότι απαιτεί σκληρή προπόνηση..

Γ. Χιπ-Χοπ
Μία ομάδα παιδιών σε μια γωνιά του δρόμου μιας φτωχής πόλης των Ηνωμένων πολιτειών.. Αυτοί κάθονται σε έναν κύκλο, χειροκροτάνε και φωνάζουν.

Εαν κοιτάξεις προσεκτικά θα παρατηρήσεις ότι αυτοί βλέπουν χιπ-χοπ και οι άνρθωποι στο κέντο του κύκλου χορεύουν. Το χιπ-χοπ γεννήθηκε στους δρόμους της Αμερικής όταν κάποια παιδιά αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να διαγωνίζονται στον χορό και όχι στην πάλη. Και είναι ένας σκληρός διαγωνισμός. Ένας ή δύο χορευτές τη φορά μπαίνουν στο κέντρο του κύκλου και δείχνουν τι μπορούν να κάνουν.  Οι κινήσεις τους είναι πραγματικά απίστευτες! 

Το Hip-Hop είναι πλέον πολύ γνωστό σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι hip-hoppers είναι αγόρια αλλά και τα κορίτσια τα καταφέρνουν το ίδιο καλά. Στηρίζεται στην ραπ μουσική δηλαδή που οι τραγουδιστές μιλάνε περισσότερο από το να τραγουδάνε. Οι καλοί χορευτές μπορούν επίσης να εφευρίσκουν κινήσεις την ώρα που χορεύουν και η ίδια κίνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφορετικά από άλλον χορευτή. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να κάνεις χιπ-χοπ. Αυτό που μετράει είναι να έχεις τη δική σου προσωπικότητα. 



Σίγουρα πήρες μια βασική ιδέα(:
Τι θα ήθελες να αρχίσεις/κάνεις ήδη; 
Φιλάκια, Μαρία <3 br="" nbsp="">
*ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΤΕ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΠΟΛΛΉ ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΛΛΈΞΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΆΨΩ*

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;