ΘΑ ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ | Ποια γλώσσα θα μαθαίνουν από τη νέα χρονιά τα παιδιά του Γυμνασίου;


kinezika-sxoleia-ellada-570

(( Πατήστε το κουμπί "Δείτε την συνέχεια" για να μάθετε! ;ο ))

Με 21 νέους εκπαιδευτικούς, εθελοντές από την Κίνα, διευρύνεται για το σχολικό έτος 2014-15 το πρόγραμμα εκμάθησης κινεζικών σε 9 πρότυπα πειραματικά σχολεία μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Η διεύρυνση του προγράμματος θα γίνει με τη βοήθεια του Ινστιτούτου «Κομφούκιος» ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα διεξάγονται σε σταθερή εβδομαδιαία βάση σε δύο διδακτικές ώρες. Στόχος του προγράμματος είναι τόσο η διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας όσο και η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στις δυο χώρες.
«Θεωρούμε ότι η εισαγωγή της κινεζικής γλώσσας εκτός σχολικού ωραρίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη σύσφιγξη των σχέσεων των δυο λαών και συμβάλλει στη μόρφωση των παιδιών, ενισχύοντας το θεσμό των πρότυπων-πειραματικών σχολείων» δήλωσε ο υφ. Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος.
Από την πλευρά της η επικεφαλής του Ινστιτούτου «Κομφούκιος» δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αυξανόμενη ζήτηση στην Ελλάδα για την εκμάθηση των κινεζικών και ευχαριστούμε το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξή του».
ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;