Τα καλύτερα ~BACK-TO-SCHOOL LIFE HACKS~ για την σχολική χρονιά!

Γεια σε όλους! Αυτό είναι το δεύτερο άρθρο της #backtoschool(series)bygirlstrategy σειράς και είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί θα μοιραστώ μαζί σας μερικά hacks (tips δηλαδή) που είμαι σίγουρη πως θα σας φανούν χρήσιμα κατά τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς οπότε πάμε γρήγορα να τα δούμε!

#HACK NO1!
Αν είστε από τους ανθρώπους που ξεχνάνε τις υποχρεώσεις τους ή αργούν κλπ τότε το ημερολόγιο του κινητού σας θα σας σώσει! Μπορείτε να βάλετε εκεί το πρόγραμμα σας (π.χ αγγλικά κάθε τετάρτη και πέμπτη στις 18:00) και να ρυθμίσετε την ώρα που έχετε την υποχρέωση και πότε θέλετε να σας ενημερώσει και αυτό θα το κάνει με αποτέλεσμα να είστε πάντα ενημερωμένες/οι και να μην ξαναργήσετε κάπου!

#HACK NO2!
Αυτό το hack με βοήθησε απίστευτα πολύ στις εξετάσεις αλλά πιστεύω είναι χρήσιμο και για όλη τη  χρονιά ειδικά στα θεωρητικά μαθήματα! Η λέξη κλειδί είναι: flashcards!
Παίρνετε λοιπόν αυτές τις κάρτες από την μία γράφετε τον τίτλο και πίσω τον ορισμό και αφού το μάθετε μπορείτε να κάνετε test στον εαυτό σας και βλέποντας μόνο την πάνω πλευρά να λέτε απ'έξω τον ορισμό και μετά μπορείτε να γυρνάτε πίσω να δείτε αν τον είπατε σωστά!


#HACK NO3!
Αυτό το κάναμε όταν πηγαίναμε στο δημοτικό αλλά με βοηθάει ακόμα και σήμερα... αγοράζω τετράδια με διαφορετικό χρώμα ώστε να τα ξεχωρίζω γρήγορα στην τσάντα ή στην βιβλιοθήκη και να μην μπερδευτώ και κάνω την άσκηση σε άλλο τετράδιο... με λίγα λόγια το κόκκινο μου θυμίζει τα μαθηματικά, εκείνο με την λάμπα την φυσική κλπ LOL

#HACK NO4!
Δεν ξέρω αν έχει κάπιο συγκεκριμένο όνομα αυτό το αντικείμενο αλλά τέλος πάντων αυτός ο φάκελος είναι θαυματουργός και με βοηθάει πολύ στην οργάνωση των φωτοτυπιών, σημειώσεων σε φύλλα κλπ... αυτός ο φάκελος έχει μέσα διάφορα χωρίσματα και από πάνω ένα νούμερο οπότε εσείς μπορείτε να αριθμήσετε τα μαθήματα και να βάζετε τις φωτοτυπίες του κάθε μαθήματος στο αντίστοιχο νούμερο! Έτσι δεν θα χάσετε καμία φωτοτυπία και θα είναι όλες ταξινομημένες σε έναν μόνο φάκελο!



 #HACK NO5!
Το επόμενο trick αφορά το διάβασμα για το κάθε μάθημα... το έκανα κάθε μέρα πέρυσι και με βοήθησε πολύ! Γράφω σε ένα μικρό post-it το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας και μόλις τελειώνω το διάβασμα και τις εργασίες μου γι'αυτό το "σβήνω" από την λίστα με αποτέλεσμα να ξέρω τι έχω κάνει και τι όχι και πιστέψτε με το συναίσθημα του να διαγράφεις ένα-ένα από την λίστα είναι απίστευτα τέλειο LOL!



#HACK NO6!
Να αγοράσετε ένα study planner ή αν δεν βρείτε ένα ημερολόγιο και να γράφετε εκεί τις εργασίες που σας αναθέτουν οι καθηγητές έτσι θα τις έχετε όλες οργανωμένες και δεν θα ψάχνεται τα βιβλία να δείτε που είχατε σημειώσει πως έχετε άσκηση ούτε θα έχετε την συνηθισμένη δικαιολογία "κυρία/ε την ξέχασα"


#HACK NO7!
Αυτό το hack είναι αφιερωμένο σε όλους εμάς που δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε και είμαστε 1 ώρα μπροστά από την ντουλάπα να προσπαθούμε να βρούμε κάτι και η ώρα περνάει! ΧΑΧΑΧΑ ... στο τέλος της κάθε εβδομάδας αν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο μπορείτε να βρείτε 5-6 συνδυασμούς με ρούχα, να τα βγάλετε φωτογραφία και τέλος να τα εκτυπώσετε και έτσι την επόμενη βδομάδα θα έχετε έτοιμες προτάσεις και θα γλιτώνετε πολύ χρόνο!


#HACK NO8!
Είναι πιο πολύ συμβουλή αλλά ΟΚ... ΠΟΤΕ μην διαβάζετε στο κρεβάτι γιατί το πιο πιθανό είναι να σας πάρει ο ύπνος...

#HACK NO9!
Αυτό το life hack το είδα από την Meredith και νομίζω θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που φοράνε αθλητικά παπούτσια και αυτά μετά έχουν άσχημη οσμή..
οπότε απλά βάζετε ένα σακουλάκι τσαγιού μέσα στο παπούτσι και το αφήνετε για λίγη ώρα και αυτό έχει απορροφήσει όλες τις άσχημες μυρωδιές !


#HACK NO10!
Όλοι έχουμε δανείσει κάποτε στυλό σε συμμαθητές μας και ποτέ δεν τους πήραμε πίσω οπότε ένα hack για να μην ξαναγίνει αυτό είναι να βάψετε την άκρη όλων των μολυβιών/στυλών σας με μανό ή να βάλετε μία χρωματιστό ζελοτέιπ και έτσι όταν θα δείτε το στυλό σας κάπου θα ξέρετε πως είναι δικό σας και θα το ζητήσετε πίσω!

Αυτά ήταν τα 10 hacks που προτείνω εγώ!
πείτε μου στα σχόλια ποιό ήταν το αγαπημένο σας hack και 
αν ξέρετε κάποιο άλλο καλό hack γράφτε το για να το δουν 
και οι υπόλοιποι!^-^

τα λέμε σύντομα!
φιλιά,
Μαρία!:)


Σχόλια

  1. Όλα είναι πραγματικά πολύ βοηθητικά!!!Αυτό με τις flashcards ειδικά!Hack NO7=ΕΓΩ!! lol
    Hack NO8=Συμφωνώ!Και αυτό με τα τετράδια,το κάνω κι εγώ,ακόμα και τώρα!:P
    <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον και βοηθητικό ποστ ακόμα και για εμάς που σπουδάζουμε!

    Καλή σχολική χρονιά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια?:ο χαίρομαι τόσο πολύ που το ακούω^-^ ευχαριστώ πολύ επίσης <3

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο άρθρο και όλα τα hacks απίστευτα βοηθητικά! Ειδικά το 5ο το κάνω και εγώ.. και από φέτος λέω να αρχίσω να χρησιμοποιώ πιο τακτικά flashcards! Η 9 είναι μια συμβουλή που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε..το πόσες φορές την πάτησα και με πήρε ο ύπνος διαβάζοντας ιστορία χεχε.. Θα ήθελα να δω άλλο ένα αντίστοιχο άρθρο καθώς είναι ταυτόχρονα ευχάριστο στο διάβασμα αλλά και βοηθάει πολύ!
    Φιλάκια πολλά♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα ευχαριστώ πολύ:¨) αν προλάβω θα γράψω αφού μου το πρότεινες^-^ τα λέμε<3

      Διαγραφή
  4. Τελειο αρθρο !!!!!!!
    Με βοήθησες παρα πολύ αλλα μηπως ξέρεις που μπορώ να βρω ένα planner

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αγνή!<3 Εμένα το συγκεκριμένο μου το έδωσε το φροντιστήριο... αλλά λογικά υπάρχουν παρόμοια σε βιβλιοπωλεία!;)

      Διαγραφή
  5. Ολες οι συμβουλές είναι χρήσιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χωρίς το ημερολόγιο μου δεν πάω πουθενά!!!! Μόνο αυτό σου λέω! Ότι έχω να κάνω τα έχω γραμμένα εκεί αλλιώς δεν θυμάμαι τίποτα!!!! Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

❣ Please feel free to leave any comment or feedback on this blog ❣
Πως σου φάνηκε το άρθρο;
Άφησε ένα σχόλιο! Με βοηθά να συνεχίζω να γράφω!
(Γνώμη, απόψεις. ιδέες, βελτιώσεις, παρατηρήσεις, απορίες!)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;