10 Έξυπνες συμβουλές για το σχολείο AKA back to school life hacks!


Ναι είναι αλήθεια! Σε 2 εβδομάδες ξεκινάνε τα σχολεία (δυστυχώς) αλλά τα καλά νέα είναι ότι εσύ θα είσαι περισσότερο προετοιμασμένη/ος και λιγότερο άγχωμένη/ος μετά από αυτό το άρθρο!


Κάποια από τα πιο χρήσιμα σχολικά hacks ή αλλιώς έξυπνες λύσεις που θα κάνουν τη φετινή χρονιά πιο εύκολη και λίγο πιο ευχάριστη! Ακόμη να τα μάθεις;

(επίσης το "aka" στον τίτλο είναι η συντομογραφία του"also known as"=αλλιώς γνωστό ως)

1) Τοποθέτησε το ξυπνητήρι σου μακρυά από το κομοδίνο σου!
Αργείς να ξυπνήσεις το πρωί γιατί πάντα χτυπάει το ξυπνητήρι και συνέχεια πατάς αναβολή;
Απλά πριν κοιμηθείς τοποθέτησε το κινητό/ξυπνητήρι σου κάπου μακρυά στο δωμάτιο και δυνάμωσε τον ήχο του ξυπνητηριού τόσο ώστε να τον ακούς ακόμη και αν κοιμάσε βαρυά.
Έτσι το πρωί θα σε ενοχλεί ο ήχος του και θα πρέπει να σηκωθείς για να το κλείσεις και έτσι αναγκαστικά είναι το πρώτο βήμα για να ξυπνήσεις με την πρώτη!


2) Τα extra μαγικά στυλό!
Αν είσαι και εσύ μία/ένας που αγοράζει στην αρχή της χρονιάς αρκετά στυλό αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες ή ακόμη και μέρες χάνει συνέχεια τα στυλό του και δεν βρίσκει και αναγκάζεται να δανειστεί από τον διπλανό του από σήμερα μπαίνει τέλος σε αυτό!
Εκτός από τα στυλό που σίγουρα θα βάλεις στην κασετίνα σου αγόρασε επιπλέον 10 περίπου στυλό και τοποθέτησέ τα σε μία θήκη στην τσάντα σου ή σε μία extra κασετίνα στην οποία θα έχεις μόνο αυτά και βάλτη μέσα στην τσάντα σου. Έτσι όταν θα ξεμείνεις από τα στυλό στην κανονική σου κασετίνα θα έχεις την εναλλακτική λύση!


3) "Ετοίμασε την τσάντα από το προηγούμενο βράδυ"
Αυτή τη συμβουλή την έχουμε ακούσει αρκετες φορές οι περισσότεροι από εμάς, από τους γονείς μας αλλά συνήθως την αγνοούμε παρόλα αυτά μπορεί να σώσει ζωές .. ή μάλλον πρωινές απουσίες! Δες το πρόγραμμα της επόμενης μέρας από το προηγούμενο βράδυ και τοποθέτησε τα βιβλία και τετράδια που θα χρειαστείς για το καθένα.. και αν παίρνεις την ίδια κασετίνα στο φροντιστήριο μην ξεχάσεις να την βάλεις και αυτή μέσα lol. Ααα μην ξεχάσεις να βάλεις και ένα μπουκαλάκι νερό!
Αυτό με έχει σώσει άπειρες φορές όταν έχω αργήσει να ξυπνήσω το πρωί γιατί με το που είμαι έτοιμη απλά παίρνω την τσάντα μου και φεύγω κατευθείαν για το σχολείο!



4) Τα extra... χρήματα!
Ναι, μετά τα extra στυλό έχουμε τα extra χρήματα! Πόσες φορές μου έχει τύχει να έχω ξεχάσει να πάρω χρήματα από το σπίτι και δεν είχα για να πάρω κάτι που ήθελα από το κυλικείο; Άπειρες! Η λύση για αυτό είναι να έχετε πχ 5 ευρώ πάντα σε μία συγκεκριμένη θέση στην τσάντα σας σε περίπτωση που έχετε ξεμείνει ή έχετε ξεχάσει τα χρήματα σας σπίτι. Αν τα χρησιμοποιήσετε όμως, στο σπίτι μην ξεχάσετε να βάλετε πάλι ένα 5ευρω για την επόμενη φορά που θα την "πατήσετε"!


5) Το πιο απλό χτένισμα!
Μερικές μέρες απλά ξυπνάμε και δεν μας αρέσουν καθόλου τα μαλλιά μας... ας μην ξεχνάμε όμως την πιο απλή λύση που είναι μια απλή κοτσίδα! Όλο βλέπουμε bts simple hairstyles
και ξεχνάμε την πιο απλή και πάντα στη μόδα σωτήρια αλογοουρά lol!


6) Μουσική για να ετοιμαστείς!
Φτιάξε ένα playlist στο κινητό σου που θα διαρκεί περίπου όση ώρα χρειάζεσαι να ετοιμαστείς (πχ αν θες 15 λεπτά θα έχει περίπου 5 τραγούδια κλπ) τα τραγούδια που θα διαλέξεις φρόντισε να είναι ευχάριστα και ίσως και τα αγαπημένα σου ώστε να σε βοηθήσουν να σηκωθείς πιο εύκολα. Το hack είναι ότι όταν η playlist θα έχει τελειώσει υποτίθεται πως θα πρέπει να είσαι έτοιμη/ος οπότε με το που την ξεκινήσεις θα ξέρεις ότι θα πρέπει να ετοιμάζεσαι ταυτόχρονα!


7) Λειτουργία πτήσης!
Αν το πρώτο πράγμα που θες να κάνεις το πρωί είναι να χαζέψεις τα social media αλλά όταν το κάνεις αυτό καταλήγεις να τρέχεις να προλάβεις η λύση είναι από το προηγούμενο βράδυ να βάλεις το κινητό σου στη λειτουργία πτήσης πρώτον για να μην εκπέμπει κιόλας ακτινοβολία και δεύτερον ώστε το πρωί που θα ξυπνήσεις να μην παρασυρθείς και μπεις facebook καθώς όταν είναι σε λειτουργία πτήσης δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το internet.
Αυτό θα σε αποτρέψει λοιπόν από το να χαζέψεις στο κινητό και θα σε ωθήσει να σηκωθείς πολύ πιο εύκολα.



8) Κίτρινο και μόνο highlighter!
Έχει αποδεικτεί ότι το κίτρινο φωσφοριζέ χρώμα αυξάνει τη συγκέντρωση σε σχέση με άλλα χρώματα οπότε χρησιμοποιήσέτε το σε σημειώσεις ή στο βιβλίο και ίσως σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς πιο εύκολα!


9) Outfit... έτοιμο!
Παρόμοιο με την ετοιμασία της τσάντας το προηγούμενο βράδυ είναι και το τι θα φορέσετε στο σχολείο μπορείτε να το προγραμματίσετε ένα βράδυ πριν και όχι το πρωί! Το εφάρμοζα φέτος κάθε μέρα εκτός από τις μέρες που ήμουν πολύ κουρασμένη το βράδυ και πραγματικά μου έσωσε πολύ χρόνο το πρωί καθώς δε χρειαζόταν να σκέφτομαι τελευταία στιγμή τι θα φορέσω.

10) Το κακό σπυράκι και η θαυματουργή οδοντόπαστα!
Όχι δεν είναι τίτλος κάποιου παραμυθιού lol απλά αν βγάλετε κάποιο σπυράκι τελευταία στιγμή αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι πριν κοιμηθείτε να βάλετε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο σπυράκι και το πρωί πρέπει να είναι καλύτερα!


Αυτά ήταν όλα τα hacks που είχα να σας δείξω για σήμερα! 
Ελπίζω να μάθατε κάποιο καινούργιο και να σας βοήθησε αυτό το άρθρο!
Ποιό ήταν το αγαπημένο σας από αυτά;
Πολλά φιλιά
Μαρία!



Σχόλια

  1. Μαρία χαίρομαι πολύ που γύρισες και θα ξανα αρχίσεις τα άρθρα!:D Όλες οι συμβουλές ήταν πολύ χρήσιμες, κάνω (η μαλλον προσπαθώ) τα περισσότερα απο αυτά κάθε χρόνο!Πέρσυ σκεφτόμουν να κάνω αυτό με το ξυπνητήρι γιατι όντως αν το τοποθετήσεις μακριά,αναγκαστικά θα πρέπει να σηκωθείς για να το κλείσεις αλλα μετά σκέφτηκα πόσο βασανιστικό θα είναι και δεν το έκανα ποτέ xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραιά hacks! Κάνω καποια από αυτά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμο το άρθρο σου, Μαρία:) Μερικά hacks τα ήξερα, μερικά πρώτη φορά τα ακούω και όλα φαίνονται πράγματι πολύ βοηθητικά! Πρέπει να ξεκινήσω να τα εφαρμόζω οπωσδήποτε!
    Φιλιά,
    Μαρίνα (myworld-bymar.blogspot.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο και hacks, ακόμη και για μένα που είμαι φοιτήτρια!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική δεν ξέρεις πόσο χάρηκα με το σχόλιο σου! Σε ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  5. Υπέροχο και πολύ ενδιαφέρον άρθρο Μαρία! Το σίγουρο είναι ότι θα λάβω υπόψη πολλά από αυτά που έγραψες.
    Υ.Γ. Συνεχισε να χρησιμοποιεις Gifs στα αρθρα σου. Ειναι ότι καλύτερο :)

    Αγνωστη Χ
    Blogger / e-efiboi.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία σε ευχαριστώ πολύ!! Χαχα ευχαριστώ για τη συμβουλή θα το φροντίσω οπωσδήποτε!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

❣ Please feel free to leave any comment or feedback on this blog ❣
Πως σου φάνηκε το άρθρο;
Άφησε ένα σχόλιο! Με βοηθά να συνεχίζω να γράφω!
(Γνώμη, απόψεις. ιδέες, βελτιώσεις, παρατηρήσεις, απορίες!)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;