Αχ αυτή η Κέρκυρα ❣ 😍

Φέτος με το σχολείο πήγαμε τετραήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα στις αρχές Απριλίου και η αλήθεια είναι πως περάσαμε τέλεια! Όχι μόνο λόγω της καλής παρέας αλλά και επειδή η Κἐρκυρα είναι ένα πανέμορφο νησί της Ελλάδας , που αξίζει να το επισκεφθεί κανείς γιατί έχει μοναδική ομορφιά! Το συγκεκριμένο άρθρο σκόπευα να το δημοσιεύσω εδώ και αρκετούς μήνες αλλά νομίζω πως τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή μιας και βρισκόμαστε στην ῾καρδιά῾ του Καλοκαιριού! Ααα επίσης μη ξεχάσω να πω, πως τις ημέρες που ήμουν εκεί ήταν αμέτρητα άλλα σχολεία και γνώρισα πάρα πολλά παιδιά από άλλα σχολεία!!

Η πρώτη φωτογραφία που είδατε πάνω έχει τραβηχτεί από το πιο ψηλό σημείο του παλαιού φρούριου της πόλης. Είχε τρομερή θέα για φωτογραφίες και έβλεπες όλο το νησί από ψηλά!
Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να κατέβω.


Τρομερή παραλία κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα με καταγάλανα νερά!
Δυστυχώς ακόμη ήταν Απρίλης και ήταν σχολική εκδρομή οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν βουτήξαμε αλλά την ζηλεύαμε!
Εδώ βλέπουμε τον εξωτερικό χώρο στο Αχίλλειον

Αυτό το κιόσκι μου θυμίζει κάτι από Ιαπωνία και βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας της πόλης

 Το πασίγνωστο Αχίλλειον
Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας που βρίσκεται στον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Η έπαυλη αυτή σχεδιάστηκε από τους Ιταλούς αρχιτέκτονες Ραφαέλε Καρίττο (Raffaele Caritto) και Αντόνιο Λάνντι (Antonio Landi) με επόπτη τον πρόξενο της Αυστρίας στην Κέρκυρα Αlexander Warssderg στην αρχή, και μετά τον θάνατό του τον βαρώνο Von Bucowitz, σε πομπηιανό ρυθμό και χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Εξ αυτών τα πιο γνωστά έργα είναι οι "Εννέα Μούσες", ορισμένες έργο του Ιταλού γλύπτη Ντομένικο Μοράνι (Domenico Morani και άλλες αγοράστηκαν από την Αυτοκράτειρα από τη Βίλλα Μποργκέζε.[1] και ο Αχιλλέας Θνήσκων του Χέρτερ.
Η Ελισάβετ δολοφονήθηκε το 1898. Το 1904, κατ΄ άλλους το 1907, ο αυτοκράτορας της Γερμανίας Γουλιέλμος Β΄ (γνωστός και ως "Κάιζερ") αγόρασε το Αχίλλειο, στο οποίο και διέμενε κατά τις τακτικές ανοιξιάτικες επισκέψεις του στη Κέρκυρα. Υπήρξε άνδρας ιδιαίτερα καλλιεργημένος και λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Τοποθέτησε ένα κολοσσιαίο άγαλμα του Αχιλλέα με την επιγραφή «Στον μέγιστο των Ελλήνων από τον μέγιστο των Γερμανών».

Αχίλλειο
 Από το εσωτερικό μιας εκκλησίας

Άγαλμα της Ελισάβετ. Στην Ελισάβετ άνηκε το Αχίλλειον στο οποίο έκανε διακοπές.
Είχε χάσει το παιδί της γιἀυτό μέσα στο παλάτι είχε χώρο που προσευχόταν για εκείνο.
Η ίδια ήταν πολλή φιλική και παρά την οικονομική της κατάσταση μίλαγε πολύ συχνά με τον απλό κόσμο. Για την εποχή και την καταγωγή της ήταν αρκετά ῾προχωρημένη῾ αφού είχε τατουάζ, κάπνιζε και ήθελε να είναι πάρα πολύ αδύνατη, κάτι που φαίνεται και από το άγαλμα αυτό αφού είχε πολύ ωραίο σώμα. Δολοφονήθηκε από έναν αναρχικό Ιταλό το 1898.

  Ιερός ναός παλαιού φρουρίου. Δωρικός ναός του Αγίου Γεωργίου (1840), έργο των Άγγλων.

  Παλαιό φρούριο


Από το δρόμο προς το μοναστήρι Παλαιοκαστρίτσας. Υπέροχο τοπίο.

 Μοναστήρι Παλαιοκαστρίτσας




Αυλή- Αχίλλειον

Ποντικονήσι

Από το κέντρο της Κέρκυρας το βράδυ.

Τέλος δεν ανέβασα φωτογραφία αλλά στο νησί προστάτης είναι ο Άγιος Σπυρίδων και αν τυχόν πάτε Κέρκυρα οπωσδήποτε να πάτε στην εκκλησία γιατί έχουν ολοκληρο το σώμα του Αγίου και θα ήταν πολύ σημαντικό να πέρνατε την ευλογία του. 


Σίγουρα υπάρχουν και άλλα σημεία της Κέρκυρας που είτε δεν προλάβαμε να τα επισκεφτούμε είτε δεν τα τράβηξα φωτογραφία ωστόσο και μόνο από αυτές τις φωτογραφίες νομίζω πως μπορείτε να καταλάβετε πως πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί που πρέπει να πάτε αν σας δωθεί η ευκαιρία. Εγώ χάρηκα πάρα πολύ που πήγαμε με το σχολείο γιατί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτόν τον τόπο από κοντά! Όσοι είστε από εκεί είστε πραγματικά πολύ τυχεροί! 
Εσείς που πήγατε εκδρομή ή που θα πάτε;;
Έχετε επισκεφτεί την Κέρκυρα;
Τι σας εντυπωσίασε περισσότερο;
Αν όχι, θα θέλατε να πάτε;
Πείτε μου σε σχόλιο!
Φιλιά 
Μαράια.



Σχόλια

  1. Το μόνο σημείο που με ενδιαφέρει είναι αυτό με το θάνατο της Ελισάβετ . Βαριέμαι πάρα πολύ τα αξιοθέατα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ψάξεις στο ιντερνετ γιατί δεν ήμουν αναλυτική σε αυτό! Εγώ λατρεύω τα αξιοθέατα αλλα απόψεις είναι αυτές:)

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο post και καταπληκτικές φωτογραφίες!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

❣ Please feel free to leave any comment or feedback on this blog ❣
Πως σου φάνηκε το άρθρο;
Άφησε ένα σχόλιο! Με βοηθά να συνεχίζω να γράφω!
(Γνώμη, απόψεις. ιδέες, βελτιώσεις, παρατηρήσεις, απορίες!)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;