Αξίζω να δω το La casa de Papel;

Μπορεί να είμαι και από τους τελευταίους που την είδαν και γράφουν γι'αυτήν, καθώς ο χαμός είχε γίνει πριν κάποιους μήνες. Ωστόσο στην αρχή αρνιόμουν πεισματικά να την δω ακριβώς επειδή είχε γίνει τόσο mainstream... αλλά μιας που πλέον έχω συνδρομή στο νετφλιξ και έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα ήθελα να μου λυθεί η απορία αν τελικά αξίζει όντως.
Αυτό το άρθρο απευθύνεται κυρίως στα άτομα που δεν έχουν δει ακόμη την σειρά (αναρωτιέμαι αν υπάρχουν βέβαια) αλλά και σε αυτούς που την έχουν ήδη παρακολουθήσει προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις. 



Καταρχάς πρόκειται για μια βραβευμένη αστυνομική σειρά. Το βασικό θέμα της οποίας είναι μία ληστεία. Αλλά όχι μια οποιαδήποτε συνηθισμένη και βασική ληστεία... μιλάμε για την ληστεία του νομισματοκοπείου της Ισπανίας. Το project ξεκινάει να το υλοποιεί ο Professor (γνωστός και ως ο Καθηγητής) και μαζεύει τα άτομα από τα οποία θα αποτελείται η ομάδα της ληστείας, δηλαδή αυτοί που θα αποτελούν και τους πρωταγωνιστές της σειράς.
Οι πιο γνωστοί από αυτούς είναι η Τόκιο,ο Βερολίνο, ο Ρίο, ο Ντένβερ και μερικοί ακόμη...πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους χαρακτήρες αλλά μήπως τελικά τους ενώνει κάτι, πέρα από την δίψα για χρήματα; Η ληστεία επί της ουσίας διαρκεί κάποιες ώρες ή λίγες μέρες ωστόσο τα γεγονότα που διαδραματίζονται είναι τόσο συνταρακτικά και απρόσμενα που σε κρατάνε συνέχεια σε επιφυλακή και σίγουρα (τουλάχιστον εγώ, ναι) έχεις αγωνία για την συνέχεια...
Στην ιστορία παίζουν σίγουρα κυρίαρχο ρόλο και οι όμηροι της ληστείας, ο καθένας από τους οποίους παίζει τον δικό του ρόλο στη ροή της σειράς.
Μια ικανή αστυνομικός έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά θα καταφέρει να την εξιχνιάσει;
Πρόκειται όντως για την τέλεια ληστεία; ή μήπως όχι; Θα κυριαρχήσει το λογικό σχέδιο του καθηγητή ή το συναίσθημα;
Κάποια καίρια ερωτήματα που περνάνε από το μυαλό σου καθώς βλέπεις την σειρά

Από πόσα επεισόδια αποτελείται;
Αποτελείται από 2 κύκλους. Ο πρώτος έχει 13 επεισόδια, και ο δεύτερος έχει 9.
Το κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια περίπου 40 λεπτά. Αλλά η παρακολούθηση τους είναι ευχαρίστη

Γιατί να την δω όμως;
Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει μία ληστεία;
Το ενδιαφέρον στην ουσία δεν το έχει αυτή καθαυτή η ληστεία αλλά προφανώς τα γεγονότα και οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται μέσα σε αυτή. Ο καθηγητής φαίνεται να έχει προβλέψει κάθε παράμετρο αλλά.... οι πρωταγωνιστές μπλέκονται μεταξύ τους και οι ώρες περνούν. Θα καταφέρουν
να πάρουν τα χρήματα; Θα υπάρξουν νεκροί; Ήταν μία φιλοδοξία όλο αυτό;
Προτείνω ανεπιφύλακτα να την δείτε αν δεν το έχετε κάνει ήδη καθώς η πλοκή της σειράς έχει πολύ ενδιαφέρον και δεν βαριέσαι. Το λέω αυτό εγώ, που βαριέμαι πανεύκολα και τις ταινίες και τις σειρές γιατί δεν καταφέρνουν να μου κερδίσουν την προσοχή για πολλή ώρα. Ωστόσο αυτή την σειρά την είδα μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα ολόκληρη γιατί ήθελα να δω τα γεγονότα κατά την διάρκεια αλλά και το τέλος της ληστείας. Γενικά η συνέχεια κάθε λεπτό δεν είναι προβλέψιμη οπότε σε κρατάει ξύπνιο.

 Μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία για την σειρά και τους συντελεστές της στην βικιπαίδεια κάνοντας >>κλικ εδώ<<

 Tο τραγούδι τίτλων είναι επίσης αρκετά ωραίο
λέγεται my life is going on.



Την έχετε δει; Σας άρεσε ή έχετε δει και καλύτερες; Ποια σειρά μου προτείνεται να δω μετά από αυτή στο νετφλιξ; 

Φιλιά,
Μαρία

Σχόλια

  1. Εγώ προσωπικά εθίστηκα με τη σειρά..! Ξυπνούσα κι αναρωτιόμουν τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο.. Και τρελαίνομαι να μιλάω για τη σειρά και τους ήρωες. Πλέον έχω δει και τον 3ο κύκλο.. από τη μέση και μετά αποκτά ενδιαφέρον και στο τέλος πραγματικά αναρωτιέσαι πως μπορεί να τα καταφέρουν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

❣ Please feel free to leave any comment or feedback on this blog ❣
Πως σου φάνηκε το άρθρο;
Άφησε ένα σχόλιο! Με βοηθά να συνεχίζω να γράφω!
(Γνώμη, απόψεις. ιδέες, βελτιώσεις, παρατηρήσεις, απορίες!)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;