Σωκράτης Μάλαμας - Θέατρο Βράχων καλοκαίρι 2019 (+storytime)



Για άλλη μία χρονιά ήθελα να πάω στη συναυλία του Σωκράτη, μιας και τα τελευταία 2 χρόνια ακούω σχεδόν καθημερινά κάποιο ή (και) κάποια από τα τραγούδια του και γενικά μου αρέσει πολύ αυτού του είδους η μουσική.

Είχα δει ότι φέτος οι προγραμματισμένες ημερομηνίες για την καθιερωμένη του συναυλία ήταν η 1η και η 2η ημέρα του Ιουλίου εδώ και καιρό και αδημονούσα να τελειώσω με την εξεταστική για να δω αν και με ποιον θα πήγαινα στη συναυλία ώστε να κλείσω εισιτήρια. 
Η πικρή αλήθεια είναι πως οι κοντινές μου φίλες δεν ακούνε το ίδιο είδος μουσικής με εμένα, οπότε η εύρεση κάποιου ατόμου για να πάμε μαζί σε τέτοιου είδους συναυλίας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για εμένα, κάτι που με εκνευρίζει αφάνταστα, μιας και δεν θα ήθελα να χάσω την συναυλία του Σωκράτη επειδή δεν τυχαίνει να γνωρίζω πολλά άτομα που να τον ακούνε και να θέλουν να πάνε στη συναυλία του. 

Με τα πολλά ή με τα λίγα (να είναι καλά το facebook!) είδα ότι μία γνωστή μου είχε δηλώσει ενδιαφέρον στην αντίστοιχη εκδήλωση που είχε δμιουργηθεί στο facebook οπότε όταν την είδα, την ρώτησα αν όντως θα πήγαινε και μου είπε "ναι, να πάμε", οπότε χάρηκα πάρα πολύ γιατί αυτό σήμαινε πως βρήκα παρέα, άρα θα πήγαινα. Πριν από αυτή την κοπέλα είχα ρωτήσει άλλους 2 γνωστούς μου αν θα πήγαιναν και δεν ήταν σίγουροι... οπότε υπήρχε μια απογοήτευση, πριν βρω την άλλη κοπέλα, δεν το κρύβω. 

Τέλος πάντων, ενώ λοιπόν είχα βρει σχεδόν σίγουρη παρέα για την δεύτερη ημέρα στο Βράχων, αντί να κλείσω ηλεκτρονικά τα εισιτήρια, προτίμησα να περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή, μέχρι που 2 (ή 3, δεν θυμάμαι) μέρες πριν από την συναυλία μπαίνω στο facebook και βλέπω ανακοίνωση από την επίσημη σελίδα του Σωκράτη "sold out και η δεύτερη μέρα στο θέατρο βράχων"... Ε και εκεί τα έβαψα μαύρα... είχα στεναχωρηθεί αρκετά γιατί η χαρά που είχα πάρει όταν βρήκα άνθρωπο να πάμε μαζί καταστράφηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα επειδή δεν είχα κλείσει εγκαίρως εισιτήριο... 

Έκανα κατευθείαν αντίστοιχη δημοσίευση στο fan club του Σωκράτη ψάχνοντας κάποιον που για τον χ,ψ λόγο δεν θα πήγαινε στη συναυλία άρα θα μπορούσε να μου παραχωρήσει 1 εισιτήριο. Με τα πολλά ή με τα λίγα βρέθηκε (να είναι καλά) ένας άνθρωπος και τελικά μου έδωσε ένα εισιτήριο που δεν το χρειαζόταν οπότε χαρούμενη εγώ 2 ώρες πριν να ξεκινήσει η συναυλία να πηγαίνω προς το θέατρο.

Τελικά έξω από το θέατρο μου είπαν ότι πούλαγαν εισιτήρια, οπότε τσάμπα μπήκα στον κόπο να ψάχνω και να τρέχω να βρω εισιτήριο από άλλον, ωστόσο ήταν τέτοια η χαρά που βρισκόμουν μπροστά στη σκηνή με τον Σωκράτη που δεν με ένοιαξε καθόλου.

Ήμασταν στην ευθεία του Σωκράτη, εκεί μπροστά, δίπλα στα παιδιά με τα καπνογόνα, μέσα στο πλήθος. Κάθε συναυλία του Σωκράτη, αν δεν έχει πολλή μπύρα, καπνογόνα, τσίπουρο και κρασί στον αέρα και ξένοιαστα "πουλάκια" (έτσι όπως λέει το κοινό του) εδώ και εκεί, μάλλον κάτι πάει λάθος.

Ένα θέατρο Βράχων ξεχειλισμένο από κόσμο. Οι κερκίδες γεμάτος και άπειρος κόσμος όρθιος μπροστά στη σκηνή, ανάμεσά τους και εγώ. Άμα ήσουν όρθιος, κοντά στη σκηνή και δεν έφυγες λουσμένος από εκεί πέρα, μετά το πέρας της συναυλίας, δεν κατάλαβες τι εστί συναυλία του Σωκράτη. Παρόλο που τα τραγούδια του δεν είναι τόσο ξεσηκωτικά και τόσο έντονα όσο άλλα είδη μουσικής, είναι τόσο έντονο το συναίσθημα εκείνη τη στιγμή που ξεσηκώνονται όλοι. Κάθε τραγούδι που έχει πει ο Μάλαμας είναι μοναδικό και η ερμηνεία του ξεχωριστή κάθε φορά. 

Η "σύντροφος" στη σκηνή, τον τελευταίο καιρό, του Σωκράτη είναι η Ιουλία Καραπατάκη, μία νέα κοπέλα με υπέροχη φωνή για ρεμπέτικο τραγούδι, μέσ' το χαμόγελο δίνει τη δική της νότα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στη βραδιά. 

Μπορεί ο Θανάσης μας να μας έλειπε πολύ (κάτι που δήλωσε και ο ίδιος ο Σωκράτης μετά την ερμηνεία της Ανδρομέδας) ωστόσο την βραδιά συμπήρωσαν, ο γιος του Μάλαμα, ο Πέτρος αλλά και ο μουσικός Φώτης Σιώτας... 

Δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις! Καθώς μετά τις 23:30 ήρθε στη σκηνή και η εξαιρετική Μάτα (Ματούλα Ζαμάνη) και ερμήνευσε-μεταξύ άλλων- και την "ουρά του αλόγου" ξεσηκώνοντας το κοινό για τα καλά! 

Τα τραγούδια που ακούω ασταμάτητα μετά την συναυλία τα παραθέτω παρακάτω (τα άλλα τα άκουγα ήδη συνέχεια οπότε θα ήταν πλεονασμός)



Κλείνοντας να πω, πως εννοείται ανυπομονώ για την επόμενη συναυλία του Σωκράτη καθώς πέρασα μαγικά!


Πήγε κάποιος/α σε μία από τις 2 μέρες στο Βράχων;


*παρεπιπτόντως ζητώ συγγνώμη για οποιοδήποτε ορθογραφικό-γραμματικο-συνακτικό-εκφραστικό λάθος αλλά γράφω στις 02:00 το πρωί (μη ρωτάτε γιατί, είμαι περίεργη!)*

-Μαρία



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;