Φτιάξε 6 καλλυντικά με χυμό λεμονιού!



1. Καθαρισμός της επιδερμίδας
Το λεμόνι περιέχει βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία με αποτέλεσμα να βοηθά στον βαθύ καθαρισμό του δέρματος αλλά και την τρυφερή απολέπιση. Ο χυμός του απομακρύνει ρύπους και μαύρα στίγματα ενώ παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση. Ο τρόπος είναι απλός: κόβουμε ένα λεμόνι στη μέση και το τρίβουμε απαλά στο πρόσωπο. Περιμένουμε πέντε λεπτά και ξεβγάζουμε με κρύο νερό.

2. Εξαφάνιση σημαδιών
Το δέρμα αλλοιώνεται και δείχνει ταλαιπωρημένο όταν έχουμε σημάδια ακμής, ουλές ή  σκούρες κηλίδες. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει γίνει γνωστό ότι το οξύ που περιέχει ο χυμός κίτρου και λεμονιού βοηθά στη λείανση και μείωση τους. Επίσης αν στο χυμό λεμονιού προσθέσουμε λάδι, οι απαραίτητες βιταμίνες που περιέχει μπορούν να  διαπεράσουν το δέρμα πιο εύκολα και να το θεραπεύσουν γρηγορότερα. Ο τρόπος είναι απλός: με ένα βαμβάκι ποτισμένο με τον χυμό (που έχει εμπλουτιστεί με λάδι) ταμπονάρουμε τοπικά στα σημεία που υπάρχουν τα σημάδια. Το αφήνουμε να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε.

3. Λαμπερά Νύχια
Αναμειγνύουμε τρία κουταλάκια ελαιόλαδου με ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού. Με το μείγμα κάνουμε απαλό μασάζ στα νύχια. Το οξύ του χυμού δίνει λάμψη ενώ το ελαιόλαδο τους χαρίζει την απαραίτητη ενυδάτωση.

4. Φυσικές Ανταύγειες
Στην εφηβεία μας χρησιμοποιούσαμε το χυμό λεμονιού για να χαρίσουμε στα μαλλιά μας λάμψη και φυσικές ανταύγειες. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό πράγματι συμβαίνει όταν το οξύ του χυμού έρχεται σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. Αν τα μαλλιά μας είναι φυσικά μπορούμε να το δοκιμάσουμε. Αναμειγνύουμε φρέσκο χυμό λεμονιού με ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι. Ψεκάζουμε όλη την επιφάνεια των μαλλιών μας λίγο πριν την έκθεση στον ήλιο.

5. Απαλό δέρμα.
Ακριβώς όπως το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ήπιο απολεπιστικό για το πρόσωπο, το ίδιο ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει και για το σκληρό δέρμα στην περιοχή των αγκώνων. Ανακατεύουμε χυμό λεμονιού με μαγειρική σόδα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Απλώνουμε μικρή ποσότητα στην περιοχή και τρίβουμε απαλά ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια ξεβγάζουμε με άφθονο κρύο νερό και απλώνουμε μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας.

6. Τέλος στην πιτυρίδα.
Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της πιτυρίδας με ένα φυσικό μείγμα. Αναμειγνύουμε νερό, ρίζα από τζίντζερ, χυμό λεμονιού και λάδι. Το απλώνουμε στο τριχωτό κάνοντας απαλό μασάζ και περιμένουμε να στεγνώσει πριν λούσουμε τα μαλλιά μας.

Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο άρθρο! Συγκεκριμένα θα αρχίσω να εφαρμόζω λεμόνι στα μαλλιά μου γιατί έχω ήδη ξανθές ανταύγειες (φυσικές) και θέλω να ανοίξω κι άλλο το χρώμα των μαλλιών μου! Αλλά γενικά το λεμόνι είναι θαυματουργό!

    ~Βανέσα Τρ.~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ενδιαφερον!και το καλο ειναι πως ειναι ενα υλικο που το παιρνουμε κατευθειαν απο τη φυση και το εχει ο καθενας σπιτι του.Θα προσπαθησω να ξανθινω τις ακρες χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια μου αρέσει πολύ το μπλοκ σου και θα ήθελα να γίνουμε αδελφικά μπλόκς (http://tgbbyagni.blogspot.gr/). Ρίξε μια ματία και αν σου αρέσει γίνε μέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Βανέσσα τρ. να το δοκιμάσεις και καλή επιτυχία. Επίσης να ξέρεις πως μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβεις την διαδικασία μερικές φορές ακόμη ώστε να έχεις το επιθυμητό απότέλεσμα❤️

    @Ντίνα Ιωαννίδου το λεμόνι είναι απ τα πιο πολυχρηστικά και θαυματουργά προϊόντα της φύσης. good luck❤️

    @MissAmbie φχαριστώ γλυκ❤️❤️

    @gn! φυσικά θα το τσεκάρω;)❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

❣ Please feel free to leave any comment or feedback on this blog ❣
Πως σου φάνηκε το άρθρο;
Άφησε ένα σχόλιο! Με βοηθά να συνεχίζω να γράφω!
(Γνώμη, απόψεις. ιδέες, βελτιώσεις, παρατηρήσεις, απορίες!)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;