My skincare routine💖


Έπειτα από αρκετή προσωπική αναζήτηση στο διαδίκτυο και όχι μόνο για αποτελεσματικά προϊόντα που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα μου, η οποία περιπιπτόντως δε χάνει ποτέ ευκαιρία να καλωσορίζει  ῾απρόσκλητους επισκέπτες῾ (ναι, τα σπυράκια εννοώ), έχω ανακαλύψει κάποια προϊόντα που από τότε που τα βρήκα δεν ανησυχώ (τόσο) πλέον εφόσον με βοηθούν να καταπολεμώ αυτές τις ατέλειες. 
Φυσικά θα ήθελα από την αρχή να τονίσω ότι επειδή αυτά τα προϊόντα λειτούργησαν στο δικό μου πρόσωπο δε σημαίνει απαραίτητα πως θα δουλέψουν και σε εσάς καθώς το κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και σαφώς έχει άλλες ανάγκες ή απαιτήσεις, τις οποίες μπορεί να μην καλύπτουν αυτά που θα σας δείξω... ωστόσο αυτά που θα σας δείξω με βοήθησαν πολύ και θα τα πρότεινα αν η επιδερμίδα σας έχει τάση προς ακμή. Όμως εννοείται πως αν έχετε μεγάλο θέμα με την ακμή σας ή πιστεύετε πως τίποτα δε σας βοηθάει πρέπει οπωσδήποτε να επισκευτείτε τον δερματολόγο σας καθώς αυτός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας τι αγωγή πρέπει να ακολουθήσετε ωστέ να δείτε αποτελέσματα και να μη χειροτερέψει το πρόβλημα.

Ac-norm active foam plus - Frezyderm

Το πρώτο καθαριστικό που αγόρασα από το φαρμακείο ήταν ο ενεργός αφρός καθαρισμού από την σειρά για ακνεϊκά δέρματα της frezyderm. Τον έχω αγοράσει συνολικά 2 φορές αλλά πλέον χρησιμοποιώ ένα άλλο καθαριστικό που θα δείτε πιο κάτω. Λοιπόν όπως ανέφερα είναι αφρός ο οποίος καθαρίζει την επιδερμίδα, αφαιρεί μακιγιάζ και ρύπους και γενικά είναι αρκετά αποτελεσματικός θα έλεγα. Ωστόσο αν έχετε ξηρή επιδερμίδα δεν ξέρω εάν θα σας αρέσει καθώς μετά τη χρήση του ίσως νιώσετε το δέρμα σας να ῾τραβάει῾λίγο και να αφήνει την επιδερμίδα ξηρή, κάτι το οποίο εμένα μου αρέσει γιατί έχω μεικτή προς λιπαρή επιδερμίδα. Πάντως επειδή είναι αρκετά αποτελεσματικός και θα έλεγα επιθετικός με τις ατέλειες αποφάσισα να αρχίσω να δοκιμάζω κάτι άλλο εφόσον δεν έχω πρόβλημα με ακμή, απλά εμφανίζω αρκετά συχνά σπυράκια αλλά όχι κάτι πιο τραγικό



Effaclar gel - La roche posay
Το καθαριστικό που χρησιμοποιώ πλέον είναι το gel από την la roche posay, το οποίο μου αρέσει αρκετά και μετά τη χρήση του νιώθω το πρόσωπό μου πολύ καθαρό. Είναι σε μορφή gel και δημιουργείτε εσείς αφρό στα χέρια σας. 
Είναι λιγότερο επιθετικό από το πάνω καθαριστικό αλλά εξίσου καλό πιστεύω. Το μόνο κακό είναι ότι δεν πρέπει να πλησιάσετε το προϊόν στα μάτια σας γιατί τσούζει αρκετά και δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ντεμακιγιάζ. Τέλος να πω, πως εγώ το χρησιμοποιώ 2 φορές τη μέρα, μία το πρωί και μία λίγο πριν κοιμηθώ.









Estée Lauder - 'Clear Difference' Targeted Blemish Treatment


Εξαιρετικό προϊόν που δυστυχώς μου τελείωσε. Πατάτε το κουμπί στο πίσω μέρος και βγαίνει κάτι σαν gel το οποίο βάζετε πάνω στα σπυράκια και εκτός από μία τέλεια αίσθηση δροσιάς που νιώθω είναι αρκετά αποτελεσματικό καθώς κατευθείαν αισθάνομαι τη δράση του και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα σπυράκια είναι σαν να έχουν μαραθεί πλέον. Πάρα πολύ καλό προϊόν απλά έχει πολύ λίγη ποσότητα.



Tea tree oil - the body shop 
Έχω ξανα αναφερθεί στο tea tree oil και στις θαυματουργές ιδιότητες του. Το χρησιμοποιώ τουλάχιστον 9 μήνες σχεδόν ασταμάτητα και καθημερινά (φυσικά έχω αλλάξει 4 διαφορετικά μπουκαλάκια γιατί ιδανικά πρέπει να το χρησιμοποιείται 3 φορές τη μέρα για να δείτε αποτελέσματα.)
Είναι σε μορφή έλαιου και το απλώνετε κατευθείαν στα σπυράκια. Η μυρωδιά μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους καθώς είναι αρκετά έντονη αλλά εγώ την έχω συνηθίσει και εφόσον κάνει δουλειά την ανέχομαι lol.



Tea tree oil GEL - the body shop
Είναι το ίδιο προϊόν με το πάνω απλά πολύ πιο πρακτικό καθώς απλώνετε κατευθείαν με το σφουγγαράκι που έχει για applicater. Βέβαια περιέχει 2.5 ml ενώ το έλαιο 10 ml και έχουν την ίδια τιμή οπότε μόλις τελειώσει θα ξανααγοράσω το έλαιο γιατί ουσιαστικά κάνει την ίδια δουλειά.
Μπορώ να κάνω ένα διαφορετικό άρθρο με διάφορα tips που με βοήθησαν εμένα με τα σπυράκια, οπότε αν ενδιαφέρεστε πείτε μου!


Έχετε δοκιμάσει κάποιο απο αυτά τα προϊόντα; 
Πως σας φάνηκαν;
Ποιά είναι η δική σας skincare routine;
Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο και να το βρήκατε λίγο χρήσιμο!
Θα χαρώ να μάθω στα σχόλια!
Φιλιά, 
Μαρία!!


Σχόλια

  1. Τον αφρό καθαρισμού από frezyderm τον χρησιμοποιώ εδώ καί 2 χρόνια περίπου και είναι πολύ ευχαριστημένη! Αφήνει το δέρμα μου να αισθάνετα πολύ καθαρό! Βέβαια δεν έχω ακμή ούτε πολλά σπυράκια οπότε πολύ πιθανόν και χωρίς αυτόν να μην έβλεπα και μεγάλη διαφορά!
    Πολύ ωραίο το άρθρο σου Μαρία μου!
    Φιλιά πολλά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ καλός αλλά εφόσον δεν έχεις θέμα όπως λες δεν ξέρω αν είναι ο κατάλληλος για καθημερινή χρήση γιατί ίσως δεν τον χρειάζεσαι αλλά δεν το παίζω δερματολόγος lol Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη!! <3

      Διαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον post!
    Εγώ γενικά δεν έχω ούτε πολλά σπυράκια ούτε και έντονη ακμή,οπότε το μόνο προϊόν που χρησιμοποιώ στο πρόσωπό μου είναι ένας αφρός καθαρισμού.
    p.s. Πόσο χαίρομαι που ανεβάζεις άρθρα τόσο συχνά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια! ευχαριστώ πολύ!<3
      ps2: και εγώ χαίρομαι και για το ανανεωμένο blog σου αλλά και για εμένα που βρίσκω περισσότερο χρόνο τώρα να γράφω εδώ! <3

      Διαγραφή
  3. τα καθαριστικά που δείχνεις ειναι εγγυηση! δύσκολα να βρεις άτομο που δεν τους αρεσει! φιλάκια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρον post ειδικά για κορίτσια που έχουν θέμα με την ακμή... Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα και κάνουν φοβερή δουλειά στο δέρμα μου, έχω δει διαφορά με την ακμή και τη λιπαρότητα μου! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχοντας δοκιμάσει τα περισσότερα μπορώ να σου πω ο,τι έχεις απόλυτο δίκιο είναι εξαιρετικά !!! Φιλάκια <3
    http://evaeatstheapple1994.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο άρθρο!<3
    Αν θες δες το blog μου--> http://kids-ofreneia.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ! νομίζω πως έγινε ένα λάθος με το λινκ γιατί αυτό είναι το δικό μου lol!:) τα λέμε!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

❣ Please feel free to leave any comment or feedback on this blog ❣
Πως σου φάνηκε το άρθρο;
Άφησε ένα σχόλιο! Με βοηθά να συνεχίζω να γράφω!
(Γνώμη, απόψεις. ιδέες, βελτιώσεις, παρατηρήσεις, απορίες!)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;

Super Test-Ποιο είναι το style σου;

Back to school vol.3 | Τι να φορέσω την πρώτη μέρα στο σχολείο;